pondělí 10. prosince 2012

Kam na recepty s konopím

Konopí má široké využití. Lze používat  jak ve stavebnictví, energetice, výrobě papíru, textilním průmyslu, ale i v kuchyni.  V kuchyni konopí využíváme pro jeho nutriční i léčivé účinky.

Konopí jako nutriční surovina

Pro nutriční hodnoty se využívá konopné semínko. Konopné semínko průměrně obsahuje  25% proteinů, 31% tuků a 34% uhlohydrátů. V konopném semínku najdeme 20 známých aminokyselin a z toho 9 esenciálních ( tělo si je neumí samo syntetizovat ).  Vegani a vegetariáni využívají konopné semínko jako náhradu masa.

V prodejnách potravin můžete zakoupit jak přímo semínko, tak i mouku a výrobky z ní. Oblíbené jsou konopné  těstoviny, pečivo a müsli tyčinky. Konopné semínko neobsahuje psychoaktivní látky a můžeme ho tedy konzumovat zcela bez obav.

Marihuana v kuchyni

Pro účely léčivé i rekreační se konzumuje i květenství a listí z konopí. To samozřejmě obnáší určitý střet z legislativou. V případě, že máte příslušný recept od doktora, tak můžete i bez obav z psychoaktivního konopí. Receptů existuje mnoho.

Abychom využili i léčivé látky v konopí, tak je nutné buď vytvořit koncentráty v tuku, nebo alkoholu.  Nejčastěji se používá máslo a mléko,  ve kterém se marihuana povaří.  THC se do mléčného tuku rozpustí a pak stačí tuk přecedit a dále pracovat již s "obohaceným" máslem, či mlékem jako s běžným máslem, nebo  mlékem.

Pravidelné recepty z konopí  publikuje i Magazín Legalizace. Další recepty najdete v knihách Vaříme s konopím,  Pečeme s konopím, nebo Recepty z konopí 

2 komentáře:

  1. Jak zde můžete vidět, konopí se ve všech formách dostává už i nejen do stavebnictví ale i mezi lidi ve formě CBD. Já a moje manželka jsme začali užívat CBD olej a díky němu se nám třeba o podstatnou část přestaly třepat ruce. Takže určitě doporučujeme a dokonce i doporučujeme zbořit všechny ty tabu okolo toho :) Bude se tak všem lehčeji dýchat :) Mimochodem, kupujeme z eshopu cibdol

    OdpovědětVymazat
  2. A ještě se váže THC taky na alkohol.

    OdpovědětVymazat